Kroesvee: boekpresentatie 13 juni 2019

Op donderdag 13 juni 2019 vond de boekpresentatie van Kroesvee plaats bij Scheltema Boekverkopers in Amsterdam. Een drukbezochte, gedenkwaardige middag, met gewaardeerde gasten, goede muziek en een briljante voorlezer. 

 

Volgens Facebook van Scheltema:

 

"Terwijl er op de tweede etage geklonken werd was er op de bovenste verdieping een presentatie van een hele ander orde. Met de spraakmakende titel 'Kroesvee' presenteerde John Meilink zijn nieuwe historische roman. Spraakmakend, omdat het een nieuwe blik gunt op de veel besproken (en tevens veel in de doofpot gestopte) geschiedenis van de West-Indische Companie en hun slavenhandelpraktijken. Het is een geschiedkundig zeer goed onderbouwde roman vanuit de optiek van de blanke handelaar. Niet on-omstreden dunkt ons zo. Het interview met de auteur werd afgewisseld met voordrachten uit zijn werk, met veel expertise gedaan door Vastert van Aardenne. En omdat de verhalen zo beeldend zijn en toch wel een zeer indringend beeld scheppen van deze duistere periode werd het geheel gelukkig ook opgeluisterd met muziek. De werkelijk ZEER mooie liedjes van Orville Breeveld (zoek hem vooral op op Spotify!) maakten het geheel tot een bruisende middag!"

 

Hieronder een impressie.

Een ademloos publiek luistert naar acteur Vastert van Aardenne, die fragmenten uit Kroesvee voorleest.

 

Afgewisseld met sfeervolle muziek van Orville Breeveld.

De eerste exemplaren voor Cocky van Bokhoven en Maarten Carbo.

Een zéér gerespecteerde gast: dr. Leo Balai, auteur van o.a. 'Het Slavenschip Leusden', een van de bronnen van Kroesvee.

Literair agent Remco Volkers was - met verve - spreekstalmeester.

Foto's: Joop Meilink, Paul Davids, Remco Volkers, Paul Impens, Jakobien Meilink, Jolande van Daalen, Linda van Liempt.